5 փաստ կրուասանի մասին
1.Կրուասանների ծագումը կապ չունի Ֆրանսիայի հետ: Իրականում այս հրուշակեղենի հայերնիքը Ավստրիան է: Ըստ լեգենդի կրուասան առաջին անգամ պատրաստել են Վիեննայում 17-րդ դարում Օսմանյան կայսրության դեմ տարած հաղթանակի պատվին: Հենց այս պատճառով էլ կրուասաններն ունեն լուսնաձև տեսք: 2.Ֆրանսիայում առաջին անգամ կրուասաններ թխվել են թագուհու համար: Լյուդովիկոս 16-րդի կինը՝ Մարիա Անտուանետան Ավստրիայից էր և պաշտում էր այս հրուշակեղենը: Սակայն բաղադրատոմսը դուրս չէր կարող գալ թագավորական խոհանոցից և տարածվել, քանզի թագուհին պարտադրում էր որ միայն իր համար պատրաստեն կրուասան:
3. Ֆրանսիայում կրուասանը հայտնի դարձավ հեղափոխությունից հետո ի շնորհիվ ավստրիացի հացթուխ՝ Օգյուստ Զանգի: Տարիների ընթացքում բաղադրատոմսը կատարելագործվեց և Օգյուստը որոշես կրուասան թխել միայն շերտավոր խմորով (նախկինում այն թխվում էր սովորական խմորով): Այս տարբերակը դարձավ իսկական ֆրանսիական կրուասան:
4. Ավանդական կրուասան պատրաստելու համար խմորը պետք է ունենա ամենաքիչը 50 շերտ և ամեն մի շերտը պետք է պատել կարագով:
5. Ամերիկայում վերջերս ստեղծել են նոր տեսակի կրուասան՝ կրոնաթ: Սա կրուասանի և դոնաթի հիբրիդ է, որը շատ սիրվել է ամերիկացիների կողմից:
Դե իսկ եթե ուզում եք փորձել աշխարհի ամենահամեղ կրուասանները շտապեք Աբովյան 17 հասցե: Մենք առաջարկում ենք Ձեզ հրաշալի տեսականի՝ դասական, նուտելայով, վանիլային, շոկոլադե, նուշով, պանրով, մաչայով, վարդի կրեմով, պանրային կրեմով և ելակով....
Արդեն չե՞ք դիմանում: Դե շտապեք, սպասում ենք Ձեզ: